Verzending vindt plaats in 1 t/m 3 werkdagen 

binnenlandse verzendingen (NL/BE) vinden plaats op maandag t/m donderdag

buitelandse verzendingen vinden alleen plaats op maandag/dinsdag

Shipping takes place in 1 to 3 working days

domestic shipments (NL / BE) take place from Monday to Thursday

shipments abroad only take place on Monday / Tuesday

Packaging and Shipping

Als de bestelling is geplaatst, gaan we er voor zorgen dat jouw stekjes veilig thuisbezorgd kunnen worden. Plant en Interieur heeft veel geëxperimenteerd met de verpakking en verzending en het beste uitgekozen.

 

Spaghnum mos levert ook hier veel voordelen op. Mochten de stekjes net water hebben gekregen, hoeven we niet te wachten tot dit opgedroogd is. Geen kletsnatte stekjes in de post. Doordat het de werking van een spons heeft, kan het teveel aan water eruit geknepen worden. Hierdoor zijn de stekjes direct klaar voor verzending.

Spaghnum is vrij flexibel en blijft goed op zijn plek zitten. In tegenstelling tot aarde. Dat wil nog wel eens een rommel worden in het brievenbusdoosje. Er is dan ook geen risico meer dat de wortels van het stekje tijdens de verzending bloot komen te liggen, waardoor ze uitdrogen. Een enkele keer bieden wij stekjes geworteld in aarde aan. Deze zijn toleranter voor droge wortels, waardoor er minder risico op uitdroging is.

De stekjes worden luchtdicht verpakt. Hiermee blijft de luchtvochtigheid in balans. Het karton van het brievenbusdoosje blijft droog en stevig. De blaadjes van de stekjes blijven veilig bij elkaar, zodat er tijdens het transport zo weinig mogelijk beweging is waardoor de blaadjes kunnen beschadigen.

Stilstaande lucht heeft een isolerende werking. Grote temperatuurschommelingen worden voor een groot deel afgezwakt. We hebben ervaren dat de meeste stekjes op deze manier zelfs een aantal weken kunnen overleven. 

Helaas lukt het bij grotere, minder flexibele stekken niet altijd om ze luchtdicht te verpakken.

Een brievenbusdoosje op maat.

 

Het doosje is gemaakt van extra stevig karton en is 3,2cm dik. Een gevuld zakje spaghnum komt hier goed klem tussen te zitten.

 

Het is belangrijk dat alle stekjes er goed in passen en ze niet in het doosje kunnen schuiven. Eventuele lege ruimtes worden opgevuld.

Het juiste doosje is gevonden en alle stekjes passen erin. De stekjes worden nog in een zakje noppenfolie gestopt, zodat alles mooi stevig op zijn plek blijft zitten. Ook dit heeft nog een extra isolerende werking 

Als alles goed op zijn plek zit en de stekjes een naamlabel hebben gekregen, kan het doosje dicht en zijn de stekjes klaar om veilig bij jou thuisbezorgd te worden.

Als de stekjes veilig bij jou aan zijn gekomen, kun je ze het beste zo snel mogelijk uitpakken. Voorkom dat de bladeren in tegengestelde richting eruit worden gehaald. Knip het zakje aan de onderkant open. Het stekje kun je er dan makkelijker uit halen. 

Ook kun je het voorzichtig aan de zijkant openscheuren.

OUR STORE

Adres: Tjerk Hiddesstraat 74

8921NS Leeuwarden

Phone: 0655510719

Email:  Planteninterieur@gmail.com

KVK: 78279437

BTW-id: NL003311807B67

OPENING HOURS

Products ordered in the webshop can be collected by appointment.

We are not a ''real'' store. Just a hobby that got out of control.

© 2020 by R. Cijsouw

0